Wat is online marketing?

Online marketing – ook wel internet marketing – is het behalen van marketingdoelen door de inzet van internet en daaraan gerelateerde digitale technologieën. Telkens worden er nieuwe manieren bedacht en de ontwikkeling gaan in dit type marketing gaan snel.

Het wordt dikwijls geassocieerd met e-commerce, en webshops maar online marketing is veel meer. Het gaat hier onder andere ook om zoekmachine optimalisatie, social media marketing en email marketing. Dit is nog maar een kleine greep uit ‘de snackbar’ van dit type marketing mogelijkheden.

Voordelen van online marketing

Waarom zou u voor online marketing moeten kiezen in plaats van de traditionele vormen van marketing? Een kleine opsomming van de voordelen van online marketing:

 • De online markt groeit de komende jaren nog sterk. Ieder jaar ontstaan er nieuwe vormen van marketing via het internet. Internet wordt steeds intensiever gebruikt en er komen meer gebruikers.
 • Online resultaten zijn eenvoudiger te meten dan traditionele vormen van marketing. Dat noemen wij ‘de conversie’ meten.
 • Online is het mogelijk om een doelgroep gerichter en eenvoudiger te bereiken. Dat heet ’targeting’ en dat ‘matched’ dus goed met de trend van personalisatie.
 • Online adverteren is duidelijk en aantoonbaar goedkoper en de kosten zijn eenvoudig online te volgen.

Onze diensten

 • Grafisch ontwerp van social media content
 • Het schrijven van content met kennis van uw branche
 • Social media advertenties
 • Social media trainingen
 • Volledig beheer

Tarieven al vanaf 125€ per maand

 • Stel zelf het online marketing pakket samen en dat begint al vanaf 125€ per maand
 • Wij staan voor volledige transparantie
 • Altijd een vaste specialist
 • Wij halen de juiste resultaten
Online marketing

Onze aanpak

Iedere online marketing activiteit begint bij een marketingstrategie met visie, missie, positioneren en doelen. Wat is uw toekomstvisie? Wat zijn uw ideeën over commerciële communicatie? Merlyn Commerce brengt u als het ware een eigen marketingafdeling mocht deze ontbreken. Wij starten graag met een marketingplan, waarin wij samen met opdrachtgever voor een gewenste periode doelstellingen formuleren. Na goedkeuring van het marketingplan wordt de contentplanning voor een overeengekomen periode opgesteld. Na goedkeuring gaat het team van Merlyn starten met de opzet van de content in goed overleg. Het is en blijft uw marketing.

Persoonlijke aanpak

Internet marketing speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van massamarketing naar meer de persoonlijke direct marketing. De persoonlijke aanpak is heel belangrijk voor een succesvolle marketingstrategie. Een serieuze aanpak gaat leiden tot directe en duurzame relaties met bedrijven en consumenten.

Voor de persoonlijke aanpak wordt marktsegmentatie ingezet: de markt wordt opgedeeld in klantgroepen. Middels databasemarketing kunnen deze klantgroepen weer worden gesplitst in kleinere groepen met overeenkomstige kenmerken, bijvoorbeeld qua gedrag of klantprofiel.

Uw investering waard

Wilt u beter scoren maar u heeft daar zelf niet de tijd of kennis voor? Dan is het uitbesteden van uw social media beheer aan Merlyn Commerce dé ideale optie voor u. Professioneel social media beheer zorgt voor een professionele uitstraling, meer interactie met uw doelgroep en een groter bereik. Alle bedrijven en branches zijn welkom. Wij verbinden graag een specialist aan u met de juiste klik. Deze professional verzorgt effectieve berichten en zorgt voor relevante advertenties passend bij uw doelgroep.  

Het uitbesteden hoeft niet duur te zijn. Enerzijds zijn onze standaardpakketten aangepast aan de schaalgrootte van uw onderneming en anderzijds is er een ruime keuze aan maatwerk mogelijkheden. Op deze wijze heeft u de kosten in eigen hand. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of vraag de gratis quickscan aan om uw situatie in kaart te brengen.

Online marketing

MERLYNewsletter