Op zoek naar een nieuwe website? Bekijk onze portfolio pagina. 

 

Er zijn 5 fases

1 – De voorbereiding
2 – Creatie website
3 – Technische ontwikkeling
4 – Post launch
5 – Optimalisatie en nurturing

Fase 1 - de voorbereiding

De bekende uitspraak “een goed begin is het halve werk” gaat ook op bij een nieuwe website! Om te zorgen dat uw website op tijd klaar is en het budget niet overschreden wordt, is het belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen. De volgende punten zouden een onderdeel moeten zijn van ons projectplan:

 1. Doelstellingen
 2. Inhoud en structuur
 3. Beschikbare middelen en rollen

Fase 2 - creatiefase website

Tijdens de creatie fase komt de website echt tot leven en krijgt u een goed idee van hoe deze eruit komt te zien. Hoeveel van onderstaande subfases daadwerkelijk plaatsvinden is sterk afhankelijk van de complexiteit van de website en het beschikbare budget. Wij verdelen de creatiefase onder in de volgende onderdelen:

 1. Concept
 2. Interactie ontwerp
 3. Visueel ontwerp
 4. Content creatie

Fase 3 - technische ontwikkeling

De technische ontwikkeling van een website verdelen wij onder in deze 4 fases:

 1. Bouw van de website
 2. Testversie website
 3. Acceptatie versie website
 4. Lancering van de website

Iedereen heeft weleens gehoord van “een website bouwen”. De bouw van de website spreekt dan ook redelijk voor zich: hierin worden de ontwerpen uit de vorige fases omgezet tot een werkende website.

Fase 4 - post launch

Na de lancering is het verstandig om de website te monitoren op eventuele errors en bugs die tijdens het testen niet aan de orde zijn gekomen. 

Merlyn Commerce heeft verschillende tools om dit soort zaken automatisch te monitoren. 

Zo wordt bijvoorbeeld ook de laadsnelheid en performance van de website gevolgd om te zorgen dat je website geen onderbrekingen kent.

Fase 5 - optimalisatie en nurturing

Nu begint het echte werk pas. Met een combinatie van content- en online marketing gaan we uw bedrijf of merk online laten groeien. 

Ook het optimaliseren van uw website door middel van A/B testen is een belangrijk onderdeel om uw website nog beter te laten presteren. 

Zoals u ziet gaat er veel tijd zitten in het ontwikkelen van een nieuwe website. Het is ook een uitdagend en dynamisch proces. Het is enerverend om creatieve ideeën tot leven te zien komen. 

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar [email protected] of ga naar ‘contact‘ op deze website.

MERLYNewsletter