SEO belangrijk in Digital Marketing

Het gaat erom uw suspects, prospects en klanten te helpen bij het vinden van uw bedrijf naast duizenden andere bedrijven. 

Harry Luijk

By Harry Luijk

Search Engine Optimization (SEO) is het proces om een webpagina gemakkelijk te vinden, gemakkelijk te crawlen en eenvoudig te categoriseren. Het gaat erom uw suspects, prospects en klanten te helpen bij het vinden van uw bedrijf naast vele andere relevante bedrijven.

SEO is een integraal onderdeel van elke digitale of online marketingstrategie. Het gaat in essentie om een holistische zet om klanten naar uw bedrijf te brengen via online platforms. En om dat te doen, moet u ervoor zorgen dat de website hoger scoort in de Search Engine Research Page (SERP) of wel de pagina met zoekmachine resultaten. Om u een idee te geven – er vinden elke maand minstens 14 miljard zoekopdrachten online plaats.

De huidige wereldeconomie zorgt ervoor dat bijna elk bedrijf online aanwezig is. Stelt u zich eens voor dat een fractie van die 14 miljard zoekopdrachten leidt naar uw bedrijf. Om die benchmark te bereiken, moet uw website hoger scoren in de SERP, goed presteren in de marketing van sociale media, de PPC-activiteiten (pay per click) moeten goed zijn, samen met andere digitale marketing activiteiten en taken.

Search Engine Optimization is het proces om een webpagina gemakkelijk te vinden, gemakkelijk te crawlen en eenvoudig te categoriseren.

Voor elk bedrijf is adverteren van groot belang. Wanneer een bedrijf online gaat, werkt de reclame het best door veel webverkeer te genereren en aanwezigheid op het internet te organiseren. SEO biedt eigenlijk een mogelijkheid voor gratis advertenties.

Een goede SEO zorgt ervoor dat een website verschijnt op de eerste pagina van SERP. En de algemene overtuiging is dat mensen in het algemeen de eerste twee pagina’s van de SERP scannen en bekijken. Bijna 74% van de consumenten gebruikt zoekmachines om lokale bedrijfsinformatie te vinden. Vergeleken met online marketing, zoals PPC, sociale media marketing, email marketing programma, biedt SEO een redelijk goede ROI. Bijna dagelijks controleren bijna 80-90% klanten online beoordelingen voordat ze eindelijk producten kopen. Ook in B2B is een goede SEO-klassering belangrijk om goed gevonden te worden door potentiële kopers en bespaart u op advertentiekosten via Google Ads.

Hoe werkt SEO?

De zoekmachine software crawlt de inhoud van de webpagina en deze zoekmachines zijn tekst gestuurd. Ze voltooien een aantal activiteiten die zoekresultaten opleveren – crawlen, scannen en opslaan (of indexeren), actielijnen, meetbetrouwbaarheid en herstel. Enkele van de elementen waarvan bekend is dat ze een kwaliteitsscore opleveren, zijn bijvoorbeeld:

  • Website-namen en URL’s
  • Pagina inhoud
  • Meta-tags
  • Kenmerken van Link
  • Bruikbaarheid en toegankelijkheid
  • Pagina-ontwerp

In de volgende blog beschrijven wij gedetailleerder hoe de SEO cyclus werkt.

SEO en Digital Marketing

Specialisten in SEO en digitale marketeers voeren deels dezelfde functies uit en beschikken over een aantal gelijke vaardigheden. Toch wordt SEO gezien als een subset van digitale marketing. De SEO-mensen zijn betrokken bij het brengen van de organische hits, terwijl de digitale marketeers streven naar een volledig online bestaan van een bedrijf en dat gaat dus verder dan SEO.

Online marketing omvat meer diensten dan het optimaliseren van een website en zoekmachine marketing. Er zijn diensten die de SEO prestatie daadwerkelijk kunnen helpen in de zin van het selecteren van de juiste zoekwoorden, bloggen met SEO-inhoud, contextuele marketing, gedrags marketing, mobiele advertenties, Alt-teksten in banner advertenties, sociale media marketing, RSS , virale marketing en reclame via video-inhoud op bijvoorbeeld website en YouTube. Om dit pakket strak te realiseren moet er een solide digitale marketing- en SEO-strategie zijn.

HARRY LUIJK – Partner at MERLYN Commerce | Partner at  MERLYN Consult

MERLYNewsletter

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *